Smuk rød kryddersnaps, efter gammel opskrift, til at lune sig ved ved vintertide, er en morsom beskæftigelse at begive sig i.
Ingredienserne til snapsen fås mestendels på apotek eller hos materialist, men også i supermarkedet, kan der være gevinst.
Det er en rigelig aromatisk snaps til vor moderne smag og skal derfor fortyndes passende, før den passer vore ganer.
Efter Walbergens 1748
KARDEMOMMESNAPSE
Aqua Vitæ
paradiskorn 6 g
kardemomme 2g
kryddernelliker 2 g
kanel 4 g
muskatnød 2 g
lang sort peber 2 g
ingefær 6 g
muskatblomme 2 g
galangarod 2 g
zedoarrod 2 g
stjerneanis 6 g
fennikel 6 g
peberkorn, hvid 6 g
sandeltræ 6 g
moskus 0,15 g
safran 0,15 g
Ingredienserne trækker 4 dage på 1 liter vodka. Sødes efter smag.
Spise med mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad