fredag

SØRENS MARINEREDE NAKKEKAM

Denne vidunderlige krydderkam er et rigtig godt supplement til julens traditionelle mad eller ligefrem en erstatning for det traditionelle.
Kammen serveres med æblemos, smagt til med friskhøvlet peberrod.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen

SØRENS MARINEREDE NAKKEKAM

ca. 1 1/2 kg nakkekam uden svær
2 1/2 dl æblejuice
salt

krydderblanding

2 appelsiner, gerne blodappelsiner
1 citron
1 spsk. hele sennepskorn
1 spsk. hel koriander
5 hele nelliker
3 hele kardemommekapsler
3 - 4 hele allehånde
200 g farin
150 g salt

Skær appelsiner og citron i små terninger med skal. Knus krydderierne i morter. Bland alle tingene sammen. Læg lidt af krydderblandingen i et dybt fad med kødet over. Kom resten af krydderblandingen over, og gnid det let ind i kødet. Lad kødet trække i køleskabet et døgn. Vend undervejs.
Skrab det meste af krydderblandingen af og læg kødet i et ovnfast fad. Hæld æblejuice og vand ved.

Steges i ovnen ca. 1 1/2 time ved 180 grader til kødet er mørt.

Servér kødet, skåret i skiver med æblemos, smagt til med friskrevet peberrod.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad