søndag

SPRØDE NEMME KLEJNER

Ingen jul uden klejner og individuelt er det, hvordan man foretrækker sine klejner.
Her sprøde, nemme klejner og der bliver ca. 80 stk. af portionen.

Opskrift : Tørsleffs Blå Bagebog

SPRØDE NEMME KLEJNER

dej

2 hele æg
100 g sukker
revet skal af 1 citron
100 g smør eller margarine
50 g kartoffelmel
250 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes til det ikke knaser mere. Citronskal tilsættes og smeltet, afkølet smør røres i. Kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sigtes sammen og blandes i lidt efter lidt.
Dejen lægges koldt til den er fast. Den rulles ud så tyndt som muligt og skæres med klejnesporen i 5 cm brede strimler efter en lineal. Strimlerne skæres igen i spidse firkanter, der ridses på midten og vrides til klejner. Klejnerne sættes koldt.

Palmin eller olie varmes godt op i en tykbundet gryde til 180 grader. Klejnerne koges hurtigt heri, 3-4 stykker ad gangen. De lægges på fedtsugende papir.

De helt kolde klejner kan nu kommes i kagekassen, men indrømmet, helt nykogte klejner er nu bedst.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad