Saltet juleflæsk med løgringe og persille, serveres med sennep, rødbeder og groft rugbrød til. En rigtig dejlig jule-suleret til julens frokostbord.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
SALTET JULEFLÆSK
1 kg magert kogeflæsk
kogelage
2 tsk. salt pr. liter vand
4 laurbærblade
4-5 hele peberkorn
1 stort delt løg
saltlage
1 1/2 liter vand
1 1/2 dl groft salt
1/2 dl vineddike
2 spsk. sukker
Læg flæsket i en gryde med vand, så det dækker. Bring det i kog og skum suppen. Tilsæt salt, laurbærblade, peberkorn og løg. Kog flæsket under låg ved svag varme 1 - 1 1/2 time, til det er mørt. Tag kødet op og køl det af.
Saltlagen koges op til saltet er opløst og køles så af.
Læg flæsket i en skål og hæld lagen over. Det hele trækker køligt i 2 døgn.
Servér flæsket, skåret i tynde skiver, anrettet med løgringe og persille. Byd sennep, rødbeder og groft rugbrød til.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad