Rødkål og julemad hører sammen. Hver husstand sin rødkål, hvad enten den er færdigkøbt eller hjemmekogt. Det er nu en hyggelig syssel ved juletide at koge sin rødkål selv, og så den duft der breder sig i huset. . .
Krydret rødkål med hyldebærsaft med julekrydderier og løg.
Opskrift : Katrine Klinken
KRYDRET RØDKÅL MED HYLDEBÆRSAFT
500 g rødkål i strimler
1 dl hyldebærsaft
krydderier : nellike, laurbærblade, kanelstang, peber og stjerneanis
1 løg, hakket
2 spsk. andefedt eller olie
1/2 dl æbleeddike
2 spsk. sukker
salt
friskkværnet peber
Kog hyldebærsaft med krydderierne i 5 minutter og lad det trække et kvarter. Steg rødkål og løg i fedtstoffet i en tykbundet gryde. Hæld saften i gryden gennem en si. Lad rødkålen småkoge under løg i en times tid. Smag den til med eddike, sukker, salt og peber.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad