søndag

KRYDDERKÅL

Et godt alternativ til den traditionelle rødkål er denne krydderkål, bestående af rødkål, løg, rødbede, andefedt, nelliker, kommen og koriander.

Den er der både bid og smag i.

Opsktift : Anne Skovgaard-Petersen

KRYDDERKÅL

400 g snittet rødkål
1 løg
25 g andefedt eller smør
1/2 dl rødbedeeddike
1/2 dl vineddike
4 skiver kogt, syltet rødbede
2 hele nelliker
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt kommen
1 tsk. salt
2-3 spsk. farin

Snit kålen, hak løget og svits det i en sauterpande eller tykbundet gryde i andefedtet. Det skal svitses under jævnlig omrøring, 4-5 minutter, til kålen er faldet lidt sammen. Tilsæt de to slags eddike, skær rødbedeskiverne i terninger og kom dem i kålen sammen med krydderierne og farinen.
Nu skal det snurre ca. 20 minutter under låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid. Smag til med farin og salt.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS