Julekål i fad, godt tilbehør på julebordet, tilberedt af savoykål og piskefløde, smagt til med salt, peber og muskat.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
JULEKÅL I FAD
1 stort savoykål på ca. 1 kg
vand
salt
2 1/2 dl piskefløde
revet muskat (kan udelades)
salt
peber
Skær kålen i kvarte og kom dem i en gryde med vand og salt. Bring kålen i kog, lad den koge 5 minutter og sluk for gryden. Lad kålen stå i vandet ca. 10 minutter.
Tag kålen op i en sigte, afkøl den lidt og snit dem med en kniv.
Læg kålen i et fladt, ovnfast fad. Tilsæt piskefløde, muskat, lidt salt og peber og læg alufolie løst over.
Sæt kålen i ovnen ca. 3/4 time ved 175 grader og tag folien af de sidste 15 minutter.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad