Skønne julepandekager med finthakket appelsinskal, fyldt med Nutella og banan, til et glas gløgg.
Der bliver 12-14 stk. af portionen.
Opskrift : Pia andreassen
PANDEKAGER MED GUF
dej
125 g hvedemel
1/4 tsk. salt
1 spsk. sukker
3 æg str. M
ca. 2 1/2 dl mælk
30 g smør, smeltet
1 tsk. meget finthakket økologisk appelsinskal
smør til stegning
fyld
1/4 glas Nutella
2-3 modne bananer, mosede
Bland mel, salt, sukker og æg. Rør halvdelen af mælken i sammen med det smeltede smør. Tilsæt mere mælk under omrøring. Konsistensen skal være som en tynd creme.
Rør til sidst appelsinskal i.
Dejen hviler 30 minutter i køleskab.
Pandekagerne bages i smør på en flad pande over middelvarme, 1/2 - 1 minut på hver side.
Lad pandekagerne køle helt af.
Bred Nutella og moset banan ud på pandekagerne. Rul dem sammen og skær dem i mindre stykker, som stilles tæt på højkant i en firkantet skål.
Spise Med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad