lørdag

KALVELEVERPOSTEJ PÅ PANDE

En ualmindelig god kalveleverpostej til søndagsfrokosten er denne med sine mere end 30 år på bagen, tilberedt på panden.

Der er anvendt kalvelever, madagascar peberkorn, cognac og piskefløde samt merian.

Postejen serveres med ristet rugbrød og smør til.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982

KALVELEVERPOSTEJ PÅ PANDE

300 g mør kalvelever
smør
1 tsk. madagascar peberkorn
1/4 tsk. merian
1 1/2 spsk. cognac
3 spsk. piskefløde
60 g smør
brøndkarse

Leveren skal være fri for sener og årer. Den skæres i skiver og duppes helt tør med køkkenpapir. Leveren brunes på panden i smør og den skal ikke paneres. Drys med salt og de knuste grønne peberkorn og steg, til leveren er rosa indvendig. Cognacen hældes over leveren og antændes. Ryst panden, så al alkohol brændes af. Fjern derefter leveren, kog panden af med piskefløde og tilsæt merian.
Leveren skæres i terninger og kommes i hurtighakkeren sammen med afkoget fra panden og smør. Findel til levermassen er pastaagtig og helt uden gryn. Massen kan også passeres gennem en sigte.

Kom postejmassen i en form og sæt den i køleskabet til næste dag.

Servér postejen vendt ud på et fad med ristet rugbrød og smør til.

VI BAGER GAMMELDAGS