søndag

JULEKAGE MED MARCIPANOVERTRÆK

Her en meget dejlig julekage kakao, overtrukket med marcipan til en festlig julegave. En fantastisk værtindegave i december.

Opskrift : Lynn Andersen

JULEKAGE MED MARCIPANOVERTRÆK

pynt

100 g lys overtrækschokolade
3 spsk. lys sirup

dej

180 g sukker (2 dl)
1 tsk. vanilje
3 æg
200 g hvedemel (3 1/2 dl)
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
1 dl kærnemælk

overtræk

1 rulle marcipan

Kagen kræver start i god tid, da overtrækschokoladen, rørt med sirup skal stå køligt at trække i 4-8 timer.

Rør overtrækschokolade og sirup sammen i en lille skål over vandbad. Dæk med film og sæt cremen til afkøling et køligt sted 4-8 timer (ikke køleskab).

Rør smør, sukker og vanilje skummende. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver og kakao sammen og rør det i dejen tillige med kærnemælken.

Dejen hældes i en smurt, aflang bageform.

Kagen bages i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter på nederste ribbe. Afkøl på risten.

Marcipanen rulles ud i en stor plade som kagen pakkes ind i. Kom et pænt silkebånd på pakken.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad