fredag

HOLSTENERSYLTE

Selvom familien har sin favoritopskrift på sylte, kan det jo ikke skade at kigge sig om efter gode og spændende alternativer. Vil man kun det traditionelle, hvilket de fleste vil, kan sylte jo spises hele vinteren.

Holstenersylte, kogt på flæskebov og kalvehjerter, serveres på ægte Holstener vis med en marinade af salatolie og eddike, tilsat hakket løg. Hertil et godt surbrød.

Opskrift : Sigrid Fugl 1969

HOLSTENERSYLTE

1 kg flæskebov
2 middelstore kalvehjerter
100 g spæk
1 1/4 spsk. salt
20 hele sorte peberkorn
2 porrer
vand
2 bundter persille
1/4 selleri

Hjerterne renses omhyggeligt, sener og blod fjernes. Hjerterne lægges i en gryde sammen med kød og spæk samt så meget vand, at det lige dækker.
Gryden bringes i kog, der skummes og derefter tilsættes salt, peberkorn, porrer, persille og selleri.
Lad kødet koge i ca. 2 1/2 time ved svag varme.

Kødet afkøles og skæres i terninger eller hakkes på et bræt, lægger det i en form eller skål. Suppen sies og smages til, noget af den hældes over kødet, så det lige dækker.

Sylten stilles koldt indtil næste dag.

Serveres med en marinade af salatolie og eddike, tilsat hakket løg. Byd godt surbrød til.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad