tirsdag

ÆBLETODDY

December, julemåned og forventninger, - i december drikker vi vintervarme drikke, med smag af julen, der gør os varme, glade og forventningsfulde.

Denne skønne æbletoddy af æblesaft med smag af vanilje, anis og kardemomme og til sidst en ordentlig skvats rom, skal nok holde os varme.

Opskrift : Katrine Klinken

ÆBLETODDY

8 dl æblesaft
3 spsk. mørk rørsukker eller 2 spsk. sukker og 1 spsk. farin
1/2 vaniljestang
1 stjerneanis
6 hele kardemommekapsler
4 skiver citron
1 dl brun rom

Varm æblesaften med sukker til kogepunktet og rør, til det er opløst. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt dem med stangen, krydderierne og citronskiverne til den rygende varme æblesaft. Lad det trække 2 timer. Si evt. krydderierne fra.
Varm op til kogepunktet og tilsæt rom. Smag til med sukker.

Servér den dejlige æbletoddy varm.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad