Mormors Juleopskrifter er en buket af traditionelle danske retter,som vi ikke for noget vil undvære i juletiden.Det være sig varm og kold julemad - julemiddag med alt, hvad der hører til,julefrokost,bagværk,konfekt og så alle de mange skønne juleopskrifter,jeg har samlet gennem et langt liv.Nogle helt unikke. Der er også nogle absolutte pletskud på julemad fra andre landes juletradioner,der vil være kendt og elsket verden over.Links til fantastiske sider om jul. Rigtig god fornøjelse.
fredag
TRANEBÆR-MANDELSIRUP
Nyttig er denne tranebær-mandelsirup i december måned, hvor intet kan blive for godt. Vi hygger os, venter på juletiden og spiser lækkerier i lange baner.
Siruppen kan holde sig en måned i køleskabet.
Opskrift : Lynn Andersen
TRANEBÆR-MANDELSIRUP
350 g tranebær
3 dl vand
2 dl sukker
2 dl lys sirup
1/2 tsk. mandelessens
Kog tranebær og vand ved svag varme i ca. 5 minutter til bærrene brister. Tilsæt sukker og sirup og kog det over stærk varme i 10 minutter. Afkøl blandingen og hæld den gennem en fin sigte. Pres med bagsiden af en træske al saft ud af bærrene.
Rør mandelessensen i siruppen og si den gennem en sigte i et rent glas.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad