Til julebordet hører sild, gerne flere slags sild og gerne af de hjemmelavede. Disse stegte julesild med karamelløg er intet mindre end skønne. De karamelliserede løg klæder gevaldigt de gyldenstegte sild.
Opskrift : Ida Davidsen
STEGTE JULESILD MED KARAMELLØG
12 sildefileter
2 løg i skiver
4 spsk. stødt melis
2 spsk. smør
2 spsk. salatolie
3 friske tomater, hakkede
1 bundt hakket persille
panering
1 pisket æg
100 g mel
100 g rasp
sildelage
3 kopper eddike
1 kop vand
2 kopper stødt melis
I en gryde smeltes sukkeret i eddiken og vandet. Der røres rundt undervejs.
Vend de rensede sildefileter i mel, æg og rasp. Bank dem godt, så raspen sidder fast.
Steg sildene i smør og olie på panden, til de er gyldenbrune og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle.
Kom sukkeret på panden og lad det karamellisere. Tilsæt smør og rør rundt. De skiveskårne løg kommes i og vendes regelmæssigt, til de er gyldenbrune.
De stegte sild arrangeres på et fad og den lune sildelage hældes over. De karamelliserede løg lægges over sildene sammen med de hakkede tomater og persille.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad