søndag

JETTES FRANSKE PATÉ

En god paté skal ikke mangle på julens frokostborde. Her en fransk paté med fuglelever og portvin, lanceret Kirsten Høeg-Larsen.

Patéen kan holde sig i 8-10 dage og kan derfor tilberedes i rigtig god tid.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen

JETTES FRANSKE PATÉ

500 g fuglelever
200 g smør og margarine
1 glas tør hvidvin
salt
peber
det fjerde krydderi
1 spsk. portvin

Lever og hvidvin kommes i en gryde og koges i 3 minutter. Leveren dryppes af i en sigte og hvidvinen kasseres. Leveren afkøles og findeles derefter i en hurtighakker.
Massen blandes med den blødgjorte margarine eller smør og smages til med salt, peber, det fjerde krydderi og portvin. Bland grundigt, hvorefter det hele kommes i en form, dækkes med aluminiumsfolie og sættes 24 timer i køleskabet.

Servér patéen kold.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad