Flødeboller på kransekagebund er til, når man bliver lækkersulten. De dejlige flødeboller er også lækre på julens konfekt- og kagebord.
Der bliver 30 små af portionen.
Opskrift : Ukendt
FLØDEBOLLER PÅ KRANSEKAGEBUND
til bundene
250 g marcipan
150 g sukker
1 1/2 æggehvide
marengs
30 g vand
100 g sukker
45 g glukose
60 g pasteuriserede æggehvider
Til bundene røres marcipan og sukker sammen med æggehvide. Massen sprøjtes ud til runde bunde.
Vand, sukker og glukose koges optil 118 grader. Æggehviderne piskes let op og den varme sukkerlage hældes langsomt i. Massen piskes, til den opnår stuetemperatur.
Marengsen sprøjtes op på de afkølede bunde og tørrer, indtil man kan røre dem, uden det klistrer. Regn med, det tager omkring 1 1/2 time.
Så dyppes flødebollerne i chokolade og pynt dem evt. i julens farver.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS