Mørbrad stegt som and, kan sagtens stå som selvstændig ret juleaften, er man ikke lige så meget til fjerkræ eller måske kun sig selv.
Opskrift : Aase Møller 1946
MØRBRAD STEGT SOM AND
1 stor mørbrad
salt
peber
6 svesker
1/2 æble
25 g smør
jævning
1 spsk. mel
2 1/2 dl mælk eller vand
kulør
lidt fløde
Mørbraden afvaskes og befris for sener og hinder. Der skæres en ridse i den på langs og den bankes ud. Drysses med salt og lidt peber, fyldes med det ituskårne æble og de udblødte svesker og ombindes.
Smørret ophedes i en varm stegegryde, mørbraden brunes heri og tages op. Jævningen hældes i gryden og der piskes til det koger. Mørbraden steges heri under låg og ved svagt blus ca. 25 minutter.
Saucen smages til med krydderier og spædes evt. med lidt fløde eller vand.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS