Juletiden er om nogen andetid, men and kan jo som bekendt serveres på flere måder. Herunder stegt andebryst med en god salat til. Det er mad, der ikke ligger så tungt, for det får vi jo rigeligt af i december.
Opskriften er Kirsten Hüttemeiers og portionen rækker til 4 personer.
STEGT ANDEBRYST MED SALAT
500 - 600 g andebryst, fordelt i 2 - 3 stykker
1 spsk. smør
2 dl kogende vand
salt
sovs
fløde
lidt madeira
smør
salat
salatblade
tomater, skåret i både
fransk marinade
2 spsk. olie
vinaigre
lidt sennep
salt
peber
evt. lidt hvidløg
2 spsk. vand
Først steger kødet på en varm, tør pande med skindsiden nedad i 10 minutter. Fedtet kasseres. Derefter vendes kødet og steger i lidt smør på kødsiden. Et øjeblik efter tilsættes kogende vand, evt. med krydderier, f.eks. lidt rosmarin.
I alt steger andebrystet i 10 - 12minutter på hver side, alt efter tykkelsen.
Til sovsen koges panden af med fløde, kom evt. lidt madeira og smør i og lad skyen koge tyk.
Ingredienserne til marinaden piskes sammen og overhældes salatblade, blandet med tomater, der er skåret i både.
Servér stegt andebryst med salat og sovs.
VELBEKOMME
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS