Til sildebordet i julen er her en rigtig sønderjysk opskrift på vidunderlige spegesild med løg og æbler.
Silden serveres, pyntet m sennep og smag til med salt og peber.ed hårdkogte æg og løgringe.
Opskrift : Ellis Tardini 1977
SPEGESILD MED LØG OG ÆBLER
4 spegesild
2 æg
2 store æbler
2 løg
dressing
4 spsk. creme fraiche
1 tsk. sennep
peber
salt
1 løg
1 hårdkogt æg
Sæt spegesildene i blød natten over. Rens dem, skyl dem og tør dem. Skæres herefter i små stykker.
Kog æggene hårde, skræl æblerne og skær begge dele i små firkanter.
Hak de to løg fint og bland alt i en stor skål.
Rør creme fraiche med sennep og smag til med salt og peber. Vend dressingen i sildeblandingen i skålen og lad den trække i mindst 30 minutter.
Servér spegesilden , pyntet med skiver af hårdkogt æg og løgringe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS