onsdag

RISTET RØGET ÅL FRA JAGTSTUEN

Ristet røget ål fra jagtstuen, er røget ål på en lidt anden måde, end den med røræg, vi sædvanligvis spiser på julefrokostbordet. - Meget spændende og velsmagende. Den skal nok gøre lykke.

Her ristet ålestykkerne i smør på panden og serveres med purløg, stærk sennep og rugbrød til.

Opskriften stammer fra Kirsten Hüttemeier, da hun i 1965 boede i "Skriverhuset" i Nordsjælland.

RISTET RØGET ÅL FRA JAGTSTUEN

røget ål, skåret ud til reelle fileter, Stykker på ca. 8 cm
smør
groftmalet sort peber

tilbehør

klippet purløg
groft rugbrød

groft sennep

sennepspulver
vinaigre
lidt sukker
akvavit

I letbrunet smør ristes ålestykkerne, til de er gennemvarme.

Anret ålen på et fad med masser af klippet purløg og servér stærk sennep og rugbrød (evt. ristet) til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS