Ristet røget ål fra jagtstuen, er røget ål på en lidt anden måde, end den med røræg, vi sædvanligvis spiser på julefrokostbordet. - Meget spændende og velsmagende. Den skal nok gøre lykke.
Her ristet ålestykkerne i smør på panden og serveres med purløg, stærk sennep og rugbrød til.
Opskriften stammer fra Kirsten Hüttemeier, da hun i 1965 boede i "Skriverhuset" i Nordsjælland.
RISTET RØGET ÅL FRA JAGTSTUEN
røget ål, skåret ud til reelle fileter, Stykker på ca. 8 cm
smør
groftmalet sort peber
tilbehør
klippet purløg
groft rugbrød
groft sennep
sennepspulver
vinaigre
lidt sukker
akvavit
I letbrunet smør ristes ålestykkerne, til de er gennemvarme.
Anret ålen på et fad med masser af klippet purløg og servér stærk sennep og rugbrød (evt. ristet) til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS