Svinekæber og jul, en dejlig alliance i de mørke december dage. Her braiseret svinekæber i æblemost, rigtig delikat og hertil en mos af kartofler og selleri.
Opskrift : Thomas Pasfall tidligere Munkebo Kro
BRAISERET SVINEKÆBER I ÆBLEMOST
12 stk. svinekæber
salt
peber
1 liter æblemost
1 stk. chili
2 løg
4 stk. timian kviste
3 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
1 1/2 dl piskefløde
kartoffel- sellerimos
1 kg kartofler
1 stk. selleri
100 g smør
2 dl lun mælk
salt
peber
1 bundt hakket, bredbladet persille
De skrællede kartofler og selleri koges godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, pisk med en håndmixer og tilsætsmør, mælk, salt og peber.
Svinekæberne brunes på en pande og lægges i et ildfast fad. Alle urterne ristes herefter i lidt smør og fordeles over kæberne. Hæld æblemost ved. det skal lige dække kødet, evt. spæd med lidt vand. Læg stanniol over og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 1 1/4 time.
Når kæberne er møre, tages fadet ud af ovnen og skyen, - timiankvist, hældes over i en gryde. Blend det hele og tilsæt piskefløden.
Saucen hældes over de varme kæber, der er klar til servering, sammen med mosen.
VELBEKOMME
Spise med mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS