Opskrifter på hyggelige, bagte juleæbler er mange og gode. Disse ovnæbler, fyldt med mandelsmør med vaniljesmag og sprød skorpe, serveres med flødeskum, smagt til med lidt rom.
Selv om siden her har flere opskrifter på bagte æbler, er her endnu en. Det er dejligt, når vi nærmer os jul, at vælge ud, hvilken opskrift der skal til i år.
Opskrift : Fritze Juel
OVNÆBLER
8 faste æbler
2 spsk. smør
75 g mandler
1 1/2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. finsigtet rasp
tilbehør
iskold flødeskum, evt. smagt til med lidt rom
Skræl æblerne og bor kernehusene ud. Stil æblerne tæt sammen i et velsmurt ildfast fad. Rør halvdelen af smørret sammen med de malede, smuttede eller usmuttede mandler, sukker og vaniljesukker og fordel det i æblerne. Drys raspen over og fordel resten af smørret som små klatter på hvert æble.
Stil æblerne ind i en 225 grader varm ovn, til de begynder at falde sammen.
Servér æblerne straks og giv flødeskum til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS