Mangler der idéer til juledagenes gæstebud, er disse spændende ostetarteletter måske et godt bud. Tarteletterne er her fyldt med flødeostemasse, bestående af flødeost, finthakket benfri sild,fintrevet løg, fintklippet purløg og fintklippede oliven.
De særdeles anderledes ostetarteletter anrettes på salatblade og pyntes med radiser, oliven og salatblade.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
OSTETARTELETTER
dej
150 g mel
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. paprika
100 g smør eller margarine
100 g fintreven mild ost
1 æggeblomme
flødeostefyld
3-4 flødeoste
ca. 1/8 liter piskefløde
6 finthakkede benfri sild
1/2 tsk. paprika
1/4 tsk. fintrevet løg ud af
1 tsk. citronsaft
salt
1 tsk. fintklippet purløg
2 spsk. finthakkede oliven
pynt
radiser
oliven
salatblade
Mel og paprika blandes, smørret smuldret heri, reven ost og æggeblomme tilsættes og dejen samles hurtigt. Lægges koldt 1 time.
Små linseforme smøres og beklædes med dejen. Prikkes og bages ved 200grader i 10 minutter.
Tarteletterne tages forsigtigt ud af formene, medens de endnu er lune.
Til ostecremen røres alle delene godt sammen og fyldes i de lune tarteletter. Pyntes med radiser og oliven og anrettes på salatblade på et fad.
Serveres omgående.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS