torsdag

KRYDRET ÆBLEKAGE BAGT PÅ PANDEN

Sådan en kold december dag med ild i pejsen, lys i stagerne og klippe-klistre jul på bordet, hører unægtelig noget lækkert sig til.

Hvad med en lækker æblekage, bestående af en dej med enten rom eller sherry og så selvfølgelig æbler, skåret i både, blandet med sukker og kanel, bagt i panden på komfuret.

En ovn er her helt unødvendig.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen

KRYDRET ÆBLEPANDEKAGE

3 æg
125 g flormelis
2 spsk. rom eller sherry
60 g majsstivelse
75 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
2-3 æbler til fyld
1-2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær

Pisk æggeblommer og flormelis godt og rør rommen i. Pisk hviderne stive og vend dem i æggene sammen med majsstivelse og melet.

Skræl æblerne, skær dem i tynde både og bland dem med sukker, kanel og ingefær.

Pensl en tykbundet pande på ca. 24 cm med olie og varm den op. Hæld dejen på panden og fordel de krydrede æbler på dejen. Læg låg over panden og bag kagen ca. 20 minutter ved jævn varme.

Lad kagen glide ud på et låg, læg panden over og vend det hele rundt.
Bag kagen ca. 10 minutter på den anden side.

Servér æblekagen nybagt med et drys flormelis.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS