tirsdag

FLETTET SURBRØD

Et godt madbrød i julen, der ud over at være appetitlig, også smager godt, kan bages i god tid før jul. - Flettet surbrød er velegnet til frysning, - og er der plads i fryseren, så lav et par stykker.

Opskrift : Sigrid Fugl

FLETTET SURBRØD

dej
n og lad
2 dl vand
3 dl kærnemælk
50 g gær
1 1/2 tsk. salt
50 g margarine
400 g hvedemel
350 g rugmel

Rør gæren ud med lidt lunkent vand, drys et nip sukker på og lad det stå i 10 minutter.
Ælt så dejen let igennem igen, del den så i 3 portioner, der trilles i længder, flettes og lægges på bagepapir på plade. Efterhæver til det dobbelte, pensles med lidt mælk og bages ved 220 grader i 15 minutter. Dæmp herefter varmen til 200 grader og bagningen fortsættes til brødet er gyldent og gennembagt.

Spise med mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad