En smuk måde at præsentere julebordets grønne salat på er denne julesalat, arrangeret som en julestjerne af ananas, julesalat, hårdkogte æg, fyldte grønne oliven og kviste af dild.
4 portioner, tallerkenserveres
Opskrift : Ellis Tardini
JULESALAT I STJERNEFORM
4 skiver usødet ananas fra dåse
3 julesalat
4 hårdkogte æg
dressing
100 g mayonnaise
1 spsk. citronsaft
2 spsk. fløde
salt
karry
rosenpaprika
4 fyldte grønne oliven
1/2 bundt dild
Lad ananasskiverne dryppe af. Pil æggene og skær dem i skiver på den korte led.
Skyl salaten og pil bladene fra hinanden.
Til dressingen røres mayonnaisen med citronsaft og fløde. Smag til med krydderierne.
Anret julesalatbladene som en stjerne på 4 store tallerkener. Fordel dressingen i bladene. Læg ananasskiven i midten og pynt til sidst med æggeskiver, olivenskiver og dild.
Servér ristet brød og smør til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS