søndag

LAKRIDS KONFEKT

Lakrids konfekt, bestående af marcipan lagt sammen om en lakrids trøffelmasse og evt. dyppet i chokolade er vidunderlig julekonfekt.

Opskrift : Hindsgavl Slot

LAKRIDS KONFEKT

lakridstrøffelmasse

300 g fløde
40 g lakridspulver
45 g honning
50 g glucose
350 g smeltet flødechokolade
150 g mørk chokolade

konfekt

500 g marcipan
500 g chokolade til overtræk

Honning, glucose, fløde, lakridspulver og salmiak koges op. Imedens fløden koges, smeltes chokoladen. Når fløden er kogt op, hældes den over chokoladen, til det bliver en ensartet masse. Brug gerne stavblender.

Rul marcipanen ud til to lige store stykker, der passer til en form max med høje sider (vigtigt)., 20 x 20 cm, medens trøffelmassen står på køl. Læg det ene stykke marcipan nederst i formen - gerne på bagepapir. Hæld trøffelmassen over og stil formen koldt til det hele er fast. Læg det sidste marcipan over og stil formen koldt til næste dag.

Skær den stivnede masse ud i pæne stykker og dyp dem i chokolade.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS