onsdag

JULEHORN MED ROSINER OG PORTVIN

Julehorn med fyld af rosiner og portvin er rigtig hyggelige at byde på, når uventede dukker op til en kop kaffe i den travle juleforberedelsestid.

Hornene er bagt af gærdej og forberedelsen begynder et døgns tid før hornene skal bages. Rosinerne skal stå og udbløde i portvinen ca. 1 døgn.

Meget lækkert bagværk er disse julehorn. Der bliver for øvrigt 16 stk. af portionen.

Opskrift : Brugsen

JULEHORN MED ROSINER OG PORTVIN

dej

25 g gær
1/2 dl vand
1 1/2 dl ymer
75 g margarine
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
ca. 325 g mel

fyld

75 g rosiner
1/2 dl portvin
75 g smør eller margarine
1 spsk. sukker

æg til pensling

Rosinerne udblødes i portvin ca. 1 døgn. Smør og sukker røres i.

Til dejen røres gær, vand og ymer sammen. Margarinen smeltes og tilsættes sammen med sukker, salt og mel. Dejen æltes godt igennem og stilles overdækket til hævning på et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles tyndt ud i cirkler. Hver cirkel deles i 8 stykker.
Fyldet fordeles på trekanterne, der rulles sammen mod spidsen. Efterhæver på pladen ca. 20 minutter. Pensles med æg.

Bages i ovnen på midterste rille ved 200 grader 15-20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS