fredag

HJERTEFORMEDE KUVERTBRØD

Livet langt har julen været lig med hønse- eller oksekødsuppe med boller og kuvertbrød været en del af juletraditionen. Første eller anden juledag har suppen været på bordet.

- og kuvertbrødene, de var altid lækre og hjemmebagte.

En ny type sprøde italienske kuvertbrød med sej krumme, bagt i hjerteform, dukkede nylig op.  Brødene minder noget om ciabattabrød og de er gode.

Opskrift : Isabella Smith

HJERTEFORMEDE KUVERRTBRØD

5 g gær
2 1/2 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
500 g hvedemel med højt glutenindhold (helst italiensk 00-mel eller Amo- eller Gluten mel)

Gæren udrøres i lidt af vandet. Resten af vandet tilsættes sammen med salt. Melet røres i. Dejen hældes ud på køkkenbordet og æltes godt igennem. Der skal måske en anelse mere mel i, men sørg for, at dejen ikke bliver tør. Dejen kommes i en skål, dækkes til med et fugtigt viskestykke over og sættes i køleskab til næste dag.

Tænd ovnen på 225 grader. Rul dejen tyndt ud, stik hjertebrødene ud med en hjerteform og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med vand og sigt mel over.

Sæt en skål med nogle deciliter vand i bunden af ovnen. Brødene bages på midterste rille i 10-15 minutter. De skal være gyldne.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS