onsdag

SHORTBREAD MED KARAMEL

Forrygende lækre shortbreads, fyldt med karamel og overtrukket  med chokolade. Snitterne må sættes godt af vejen, hvis disse skønne bidder skal holde julen ud.

Noget af det mest skønne juleslik vi kender. Næsten umulig at holde sig fra.

Museum Sønderjylland

SHORTBREAD MED KARAMEL

175 g Lurpak smør
5 spsk. fintmalet sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt
175 g mel
200 g almindelig chokolade
1 ds. kondenseret mælk (397 g)
1 knsp. salt

Den uåbnede dåse mælk sættes i en gryde med vand, der skal stå 10-12 cm over dåsens top. Kog i 3-4 timer. Bland sukker, vanilje og Lurpak smør til det er glat. Tilsæt mel og salt og tryk massen ned i en form.

Bages ved 180 grader i 20-25 minutter.

Fjern mælkedåsen fra vandet, afkøl, åbn og hæld karamellen over shortbread. Stil formen i køleskabet i 20 minutter. Chokoladen smeltes og spredes over karamellen. Lad chokoladen stivne før der skæres små firkanter ud.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad