tirsdag

LEVERFEDTEGREVER

En herlig, og efter nærmere bekendtskab, uundværlig ret på julefrokostbordet. Helt vidunderlige fedtegrever af lever og spæk med æble.
Leverfedtegrever spises med groft rugbrød og drysses med groft salt.

Ingredienserne er for en stor del de samme, som til en god leverpostej.

Kilde : Ellis Tardini

LEVERFEDTEGREVER

500 g lever
500 g hakket spæk
3 gode spiseæbler
salt
peber

Skyl leveren, fjern hinder og skær alle årer væk. Kog leveren i lersaltet vand i 20 minutter. Lad den stå i gryden til den er kold. Hak den fint.
Riv æblerne, på det grove af rivejernet, hen over leveren. Smelt spækket i en gryde, tilsæt lever og æbler og lad det hele snurre i et kvarter. Smag til med salt og peber.

Servér leverfedtegrever varme med groft rugbrød og groft salt til.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad