fredag

JULEKRYDREDE BROWNIES

Det er tilsætningen af kanel, nelliker og dadler, som gør denne brownies speciel julet, men kagen kan selvfølgelig nydes året rundt. Serveres gerne med flødeskum til.

Der bliver 12 - 18 stykker af kagen.

Godt i en travl juletid, idet både kage og dadler kan tilberedes et par dage forinden.

Kilde : Marie Larsen / ARLA

JULEKRYDREDE BROWNIES MED CITRONKOGTE DADLER OG FLØDESKUM

dej brownies

175 g smør
200 g mørk chokolade
175 g sukker (ca. 2 dl)
3 æg
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt nellike

dadler

2 dl vand
3/4 dl sukker
saften af 1 citron
24 dadler

1 1/2 dl piskefløde

Smørret smeltes i en gryde. Chokoladen brækkes i mindre stykker, gryden tages fra varmen og chokoladen kommes i. Lad den smelte, før der røres rundt. Pisk sukker og æg sammen i en skål, tilsæt hvedemel og krydderier i og rør det i æggeblandingen. Tilsæt smør/chokoladeblandingen og rør det hele jævnt.
Dejen hældes i en bageform (ca. 20 x 30 cm), belagt med bagepapir. Kagen bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Tag kagen ud af formen og lad den køle af.

Til dadlerne koges vand, sukker og citronsaft i en gryde i ca. 4 - 5 minutter. Dadlerne kommes i og  koger ved svag varme under låg i ca. 2 minutter. Lad dadlerne stå i lagen til de skal bruges. De kan evt. varmes ved servering.

Servér et stykke brownie med lune dadler og en skefuld letpisket flødeskum.

Spise med Mormor

Noget om Mad