fredag

CHOKOLADE-HONNINGKAGE

Denne skønne HONNINGKAGE, glaseret med smeltet chokolade og pyntet med flækkede mandler eller valnødder, fortjener at havne på julemånedens kaffeborde.

Det er en dejlig HONNINGKAGE, som både børn og voksne kan samles om i den glade juletid.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog.

CHOKOLADE - HONNINGKAGE

dej

185 g (1 1/2 dl ) honning
125 g sukker
50 g smør eller margarine
5 spsk. kakao
1/4 tsk. Potaske
1/8 tsk. hjortetaksalt
3/4 dl vand
1 æg
1 tsk. Vanilie
35 g smuttede, hakkede mandler
65 g korender
185 g hvedemel

Pynt

100 g chokolade
mandler eller valnøddekerner

Honning, sukker, smør og kakao varmes i vandbad til sukkeret er smeltet. Potaske og hjortetaksalt udrøres i 3/4 dl koldt vand og tilsættes. Vanilie og æg piskes sammen og røres i. Derefter blandes mandler, korender og mel i.
Dejen fyldes i en smurt springform, der sættes i forvarmet ovn ved 165 grader. Bagetid ca. 45 minutter.

Kagen glaseres varm med smeltet chokolade og pyntes med smuttede, flækkede mandler eller valnøddekerner.