lørdag

Julens Frugtkage

En saftig og god skærekage med julens mange dejlige frugter er næsten en selvfølge at have i dagene op til jul.

JULENS FRUGTKAGE

250 g tørrede figner, skåret i småstykker
250 g svesker, skåret i småstykker
250 g rosiner
3 spsk. cognac
250 g mel
200 g grahamsmel
4 tsk. bagepulver
175 g sukker
1 tsk. nellike
1 tsk. allehånde
4 spsk. mælk
3 dl rapsolie
4 store æg

Frugterne blandes med cognac og det hele trækker et par timer. Mel, bagepulver, krydderier og sukker blandes sammen og røres med olie, æg og mælk. Frugter og cognac kommes i og dejen røres glat.
Fyld dejen i en bageform, smurt med mgr. og beklædt med tilklippet bagepapir.
Bages i ovnen ved 160 grader i ca. 1 1/2 time til den er gennembagt.

Spise med Mormor