tirsdag

Mørbrad Orange

Mørbrad Orange, serveret med figner og skinke er en dejlig moderne ret til den travle juletid. Nyd den som frokostret eller lad den være hovedretten, efterfulgt af en god tund dessert.

Opskriften, der er udviklet af Friland og Dyrenes Beskyttelse er til 4 personer

MØRBRAD ORANGE

1 svinemørbrad
revet appelsinskalsalt
peber
smør til bruning

2 dl friskpresset appelsinsaft
1/4 dl balsamico vineddike
4 skiver stegt lufttørret skinke
4 friske figner
1 stor håndfuld rucola salat

Mørbraden vendes i den revne appelsinskal og krydres med salt og peber. Brun mørbraden i smør på alle sider og tilsæt appelsinsaft. Lad kødet stege under låg i ca. 15 minutter. Tag mørbraden op og lad den hvile lidt. Si skyen og smag til med balsamico, salt og peber.
Skær mørbraden i skiver og drys skiverne med appelsin-balsamico sky.
Pynt med kvarte figner, stegt skinke samt salat og servér med lunt brød til.

Kilde : Friland og Dyrenes Beskyttelse

Spise med Mormor