tirsdag

ITALIENSK JULEBRØD


Italiensk julebrød er dejligt med koldt smør på. I Italien hedder julebrødet Panettone.

ITALIENSK JULEBRØD

35 g gær
1/2 dl linkent vand
100 g smeltet smør
1/2 mælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. anis
2 tsk. vaniliesukker
25 g grofthakkede nødder
100 g tørrede figner, hakkede
1/2 dl rosiner
ca. 400 g mel

evt. glasur

Udrør gæren i det lunkne vand og bland det med en blanding af smeltet smør og kold mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen.
Ælt dejen godt sammen på et bord med et tyndt lag mel og stil den til hævning i 30 minutter. Æltes igennem nok en gang og formes til et brød, der lægges i en velsmurt form. Efterhæver 15 minutter. Snittes med en skarp kniv og pensles med sammenpisket æg.
Bages på risten nederst i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader.

Brødet tages ud af formen og afkøles på bageristen. Smøres over med glasur.

Spise og Rejse