torsdag

Lakridskarameller

Lakridskarameller af den hjemmelavede slags skal ikke mangle i julens slikskåle.

Der bliver ca. 20 karameller af portionen.

LAKRIDSKARAMELLER

250 g sukker
50 g smør
2 dl piskefløde
5-6 stjerneanis

lav form 15 x 20 cm med smurt bagepapir

Ingredienserne kommes i en gryde og der røres rundt til smørret er smeltet. Blandingen skal boble indtil farven er gylden. Ikke for kraftig varme, da karamelmassen nemt brænder på.

Før karamellerne gøres færdig, laves karamelprøven først.

karamelprøven

Dyp skaftet af en træske i lidt koldt vand, dyp derpå skaftet i den varme karamelmasse og igen i koldt vand. Hvis massen kan trilles til en lille kugle, er blandingen klar.

Tag gryden fra varmen og fisk stjerneanis op. Massen hældes i en form med det smurte bagepapir og størkner i fem minutter.
Pladen med karamel kommes op på køkkenbordet, hvor karamellerne skæres ud. Sættes til afkøling, pakkes i smuk celofan og opbevares koldt.

Spise med Mormor