søndag

Svenske Julestjärnor

Pagtfulde, skrøbelige julesmåkager fra Sverige, bagt af butterdej og fyldt med marmelade.

SVENSKE JULESTJÄRNOR

dej

150 g mel125 g koldt smør, skåret i småstykker
ca. 3 spsk. koldt vand

fyld

1 dl rød marmelade

æg til pensling
drys af perlesukker

Det kolde smør hakkes i melet og dejen samles hurtigt med det kolde vand. Læg dejen koldt nogle timer før den skal bruges.
Dejen udrulles tyndt og med en klejnespore dannes 8 store kvadrater, der hver snittes i alle hjørner. Læg en klat syltetøj midtpå og fold hver anden dejsnip ind over fyldet, så der dannes en stjerne.
Stjernerne pensles med æg og drysses med perlesukkeret.
Kagerne bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Svenske julestjärnor er smukke på julens kageborde og dejlige til en kop julekaffe.

Spise med mormor