Tyveknægte fra Litauen eller Spitzbuben er en usandsynlig lækker småkage. Den består af en valnøddedej, lagt sammen med nougat eller marmelade. Virkelig overdådige småkager disse tyveknægte fra Litauen til julens kagefade.
TYVEKNÆGTE FRA LITAUEN
dej
250 g mel
125 g smør
75 g malede valnøddekerner
100 g sukker
1 lille æg
fyld
150 g blød nougat
glasur
100 g flormelis
1 spsk. kogende vand
3 spsk. rom
Af mel, smør, nøddekerner, sukker og æg æltes hurtigt en dej. Stil dejen koldt til næste dag og udrul dejen til en plade på ca. 2 cm tykkelse mellem to stykker film eller bagepapir på et meldrysset bord. Udstik kager på ca. 6 cm i diameter og sæt dem på en plade med bagepapir. Udstik et lille hul midt i halvdelen af kagerne, så de fremstår som en krans og bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter.
Først bages de runde kager, som afkøles på en bagerist, dernæst kransene.
Gør nougaten blød i vandbad og smør den på den underste kage. Smør glasuren på ringene, straks de forlader ovnen og læg nu de to halvdele sammen.
Kilde : Christa Alstrup
Spise med Mormor