søndag

Jødiske Kanelstjerner

Jødiske kanelstjerner med glasur af marengsmasse er en dejlig julesmåkage til julens kaffeborde.

Der bliver 24 stk. af portionen

JØDISKE KANELSTJERNER

3 æggehvider
1 knsp. salt
250 g flormelis
300 g mandler
1 spsk. stødt kanel
1/4 tsk. revet muskatnød

Æggehviderne stiftpiskes med salt. Derefter piskes flormelis i lidt efter lidt over tre gange, indtil hviderne er helt cremede og blanke. Tag 1 dl af de piskede hvider fra og gem dem. Blend mandlerne til fint mandelmel sammen med kanel og muskatnød og rør alt godt sammen med de piskede æggehvider til en fast dej. Lad dejen stå koldt i en time. Rulles nu ud på et flormelisdrysset bord til en plade, ca.1/2 cm i tykkelsen.
Stik dejn ud med en stjerneudstikker på ca. 5 cm i diameter. Læg stjernerne på en plade med bagepapir. Kom den gemte, piskede æggehvide i en sprøjtepose og sprøjt den på stjernerne.
Kagerne bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.
Køl kagerne af på en bagerist.

Servér jødiske stjerner til en glad kop kaffe eller te.

Spise med Mormor