søndag

Fransk Krydderkage (pan d'epices)

Fransk krydderkage, med vidunderlig smag af julen, er rigtig god sammen med et glas julegløgg eller en kop kaffe i en travl julemåned.

FRANSK KRYDDERKAGE

50 g smør
350 g honning
2 1/2 dl vand
1 æg
1 spsk. revet appelsinskal
450 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. stødte nelliker
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt sort peber
1 tsk. salt

1 stor springform

Hak smørret i små tern og pisk dem i en stor skål med en elpisker sammen med honning, vand, æg og revet appelsinskal. Bland de to slags mel sammen med bagepulver, krydderier og salt. Rør det hele godt sammen.
Beklæd en stor springform med bagepapir, som er smurt med lidt smør. Hæld dejen i formen og bank den på plads ved at slå formen i bordet.
Kagen bages i ovnen ved 185 grader i 50-60 minutter. Tjek med en kødnål.
Køles af på en bagerist.

Servér fransk krydderkage (pan d'epices) til julegløgg eller kaffe.

Spise med Mormor