lørdag

Florentinere af mørdej og mandelkaramel

En pragtfuld og aldeles lækker julesmåkage.
Når mørdejen er bagt, skæres kagerne i skrå firkanter og den ene ende dyppes i chokolade. En pryd på ethvert julesmåkagefad.

Det kan arbejdsmæssig godt svare sig, at købe en pakke færdig mørdej, fremfor selv at lave dejen og den er såmænd udmærket.

FLORENTINERE AF MØRDEJ OG MANDELKARAMEL

1 rulle færdig mørdej

fyld

1 dl piskefløde
50 g smør
2 spsk. honning
1 spsk. lys sirup
100 g sukker

100 g smuttede, snittede mandler
50 g pomeransskal, skåret i fine strimler
smeltet mørk chokolade til pynt

Udrul mørdejen til en firkant på 20 x 30 cm og læg dejen på en plade med bagepapir. Dejen prikkes med en gaffel og og bager 12 minutter i ovnen ved 185 grader. Afkøl dejen.

Fyldet blades i en kasserolle, bringes i kog og småkoger 5-5 minutter. Herefter røres de snittede mandler og pomeransstrimlerne i massen. Smør denne masse på den forbagte dej og lad 1 cm være fri for masse hele vejen rundt.
Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. står og bliver kold på en bagerist.
Skær kagen ud i ruderformede kager og dyp den ene ende i smeltet chokolade.

Kilde : Christa Alstrup

Spise med Mormor