onsdag

Dronning Victorias Yndlingskage

Skal det ha' et stref af kongelighed til jul, er det måske en idé, at bage dronning Victorias yndlingskage til kaffen. Det er da også en dejlig kage med fyld af en god jordbærmarmelade, men marmeladen kan ændres til en hvilken som helst marmelade, man holder rigtig meget af.

Dronning Victorias yndlingskage er en klassiker på ethvert engelsk tebord og kagen kan varieres i det uendelige.

DRONNING VICTORIAS YNDLINGSKAGE

110 g smør
110 g sukker
2 mellemstore æg
110 g mel
knap 1 tsk. bagepulver

2 små springforme

fyld

1/2 liter piskefløde
1/2 tsk. vaniliesukker
god jordbærmarmelade eller anden marmelade

pynt

flormelis

Pisk smør og sukker rigtig godt sammen til det er hvidt Og rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og fold det i dejen med en dejskraber.
Smør springformene med smør og fordel dejen i de to bunde.
Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 minutter. Prøv med en strikkepind, om kagerne er færdige.
Lad formene stå i 10 minutter, tag bundene ud og køldem af på en bagerist.

Til fyldet piskes fløden til skum og smages til med vaniliesukker. Fordel marmeladen på den ene bund og bred et lag flødeskum over. Læg den anden bind på og drys kagen med flormelis gennem en sigte.

Spise med Mormor