tirsdag

Tysk Honningkage med ingefær

Dejlig skærekage til juledagene. Kagen serveres i skiver til en kop kaffe eller te. To skiver kage kan evt. lægges sammen med smør og appelsinmarmelade.

Der bliver 2 formkager af portionen.

TYSK HONNINGKAGE MED INGEFÆR

2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl vand
21/2 dl olie, f.eks vindruekerneolie
2 dl honning
3 æg
1 tsk. bagepulver
1-2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. nelliker
225 g mel

2 bageforme, der hver rummer 1 liter

Pisk sukker, vand, olie og honning sammen. Pisk herefter æggene i. Bland de tørre ingredienser sammen,  sigt dem i dejen og vend det hele sammen.
Beklæd de to forme med bagepapir, der er smurt. Fordel dejen i formene og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 1-1 1/4 time.
Lad kagerne køle af i formene i ca. fem minutter. Tag dem ud og køl videre på en bagerist.

Servér en god kop kaffe elller te til honningkagen, skåret i skiver. Evt. lagt sammen med smør og appelsinmarmelade.

Spise med Mormor