lørdag

Sukkersaltet nytårstorsk med kammusling

Traditionen siger mange steder, torsk nytårsaften, men torsk kan serveres på utallige måder. Skal det være ekstra festligt på årets sidste aften, er her en smuk torskeret med kammusling, som er en perfekt variant til den traditionelle nytårstorsk, ifald det hele skal være lidt raffineret.

SUKKERSALTET NYTÅRSTORSK MED KAMMUSLING

1 torsk ca. 1 1/2 kg, renset og skåret i fileter
4 kammuslinger
3 gulerødder
3 bananchalotteløg
2 porrer
3 fed hvidløg
2 håndfulde babyspinat
2 laurbærblade
5 peberkorn
5 dl hvidvin
4 dl piskefløde
30 g smør
1 citron

Fiskeaffald fra den filetterede torsk kommes i kogende hvidvin, tilsat vand, chalotteløg, gulerødder, porrer og hvidløg. Torskehoved og ben pocheres 25 minutter i lagen. Det hele trækker 15 minutter, fonden sies og koges ind til det halve.

Torskefileterne skæres i pæne stykker a 150-175 g og gnides med salt og sukker. Kammuslingerne skæres hver isæt i 4-6 skiver, lægges oven på fisken og sættes i køleskab.
Smør og fløde piskes i fonden og smages til med salt, peber og citronsaft. De resterende grøntsager skæres i mundrette stykker og dampes møre i vand, spinaten vendes i til sidst.
Fiskestykkerne bages 8 minutter i ovnen ved 180 grader.

Fiskestykkerne anrettes med et par skefulde af fonden, grøntsagerne og kammuslingeskiver. Pyntes med dild.

Spise med Mormor