mandag

Spansk Mandelkage

Spansk mandelkage, en spansk julespecialitet, serveret med syltede kirsebær og vanilieis eller creme fraiche.

SPANSK MANDELKAGE

dej

5 æggehvider
1 knsp. salt
80 g sukker
180 g mandler
1 øko citron
25 g mandelflager
flormelis

1 springform 20 cm i diameter

Pisk æggehviderne stive med saltet og derefter piskes sukkeret i lidt efter lidt over tre gange,indtil hviderne er cremede og helt blanke. Blend mandlerne til fint mandelmelog vend det sammen med de stiftpiskede æggehvider. Riv skallen af en citron og vend den i massen.
Smør springformen med lidt smør eller mgr. og drys med sukker. Hæld mandelmassen i formen og drys mandelflagerne på. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter. Tjek efter med en gaffel, om kagen er færdig.
Køl kagen af på en bagerist. i  10 minutter. Tag den så ud af formen og lad køle helt af. Drys med flormelis.

Servér spansk mandelkage til en god kop julekaffe eller en varm kop te med syltede kirsebær og vanilieis eller en god creme fraiche.

Spise med Mormor