En yndig forret til årets sidste aften med Jarlsberg ost, når det skal være noget særligt.
Opskriften er til 4 personer
JARLSBERG BLOMKÅL OG BROCCOLI STILK AU GRATIN
2 blomkål stilke
2 broccoli stilke
blade fra blomkål og broccoli
50 g Jarlsberg ost
pynt
blancherede blomkål- og broccoli blade
karse og revet Jarlsberg ost
Stilkene fra blomkålen og broccolien skrælles og blancheres i letsaltet vand. I en marinade af olivenolie, salt og peber marineres stilkene et par timer.
De marinerede kålstilke lægges skiftevis i et fad og rigeligt Jarlsberg ost rives over.
Retten gratineres under grillen til osten er gylden.
Servér Jarlsberg blomkål og broccoli stilk au gratin, pyntet med blancherede blomkål- og broccoli blade, karse og lidt revet Jarlsberg ost.
VELBEKOMME
Spise med Mormor