tirsdag

Jarlsberg blomkål og broccoli stilk au gratin

En yndig forret til årets sidste aften med Jarlsberg ost, når det skal være noget særligt.

Opskriften er til 4 personer

JARLSBERG BLOMKÅL OG BROCCOLI STILK AU GRATIN

2 blomkål stilke
2 broccoli stilke
blade fra blomkål og broccoli
50 g Jarlsberg ost

pynt

blancherede blomkål- og broccoli blade
karse og revet Jarlsberg ost

Stilkene fra blomkålen og broccolien skrælles og blancheres i letsaltet vand. I en marinade af olivenolie, salt og peber marineres stilkene et par timer.
De marinerede kålstilke lægges skiftevis i et fad og rigeligt Jarlsberg ost rives over.
Retten gratineres under grillen til osten er gylden.

Servér Jarlsberg blomkål og broccoli stilk au gratin, pyntet med blancherede blomkål- og broccoli blade, karse og lidt revet Jarlsberg ost.

VELBEKOMME

Spise med Mormor