søndag

Engelske minced pies med julekrydderier

Engelske mince pies med æbler,appelsiner og rosiner. Æbler kan erstattes af pærer, tørrede figner eller dadler.

Der bliver 12-15 stk. af portionen

ENGELSKE MINCE PIES MED JULEKRYDDERIER

2 æbler 1/2 øko appelsin
1/2 øko citron
160 g rosiner, en blanding af sultana og mørke appelsiner
80 g kandiseret appelsin- og citronskal
1 1/2 dl æblejuice
120 g farin
1/4 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk. salt
70 g koldt smør
2 spsk. cognac
6 plader butterdej
1 æggeblomme
12-15

12-15 små tærteforme (5 cm i diameter), 2 1/2-3 cm høje

Skær æblerne i små tern. Riv skallen af en appelsin og en citron med et fint rivejern og pres saften af citrusfrugterne ned i en gryde sammen med æbletern, rosiner, kandiseret citrusskal, æblejuice og farin. Tilsæt krydderierne og lad det hele simre i 45 minutter. Skær smørret i små tern og rør det i gryden sammen med cognac og lad det simre i yderligere fem minutter. Køl massen af.
Rul butterdejen ud og find en udstikker, der passer til formene (et glas). Stik butterdejen ud og kom den i formene. Prik dem med en gaffel og fyld formene 3/4 op med fyldet. Stik små låg ud af resten af dejen, prik lågene med en gaffel og læg lågene på. Klem dejen sammen i kanterne og pensl med æggeblomme.
Bag de små kager midt i ovnen ved 185 grader i 25-30 minutter til de er gyldne.
Køl af på en bagerist i 5 minutter. Tag kagerne ud af formene og køl dem yderligere af.

Engelske mince pies med julekrydderier serveres til julekaffe eller te, lune eller kolde.

Spise med Mormor