onsdag

Brunkager med glasur og sølvkugler

En spændende kage på julens småkagefade. Glasuren kan anvendes hvid eller tilsat en af julens farver. Kagerne udstikkes i forskellige former.

BRUNKAGER MED GLASUR OG SØLVKUGLER

200 g smør
200 g sukker
2 tsk. natron
1 æggeblomme 1 spsk. sirup
1 tsk. finthakket ingefær
1 tsk. kanel
250 g mel
30 g finthakkede mandler

glasur

2 spsk. buko naturel
2 dl florsukker
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
frugtfarve eller rødbedesaft

pynt

sølvkugler

Smørret smeltes og røres med sukkeret. Natron røres ud i æggeblommen og blandes med smør- sukkerblandingen. Rør sirup og krydderier i og tilsæt mel og mandler. Dejen rulles ud og kagerne udstikkes med forme til forskellige figurer.
Bages i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter.
Glasuren røres sammen og pensles på de afkølede kager. Drys sølvkugler på før glasuren størkner.

Spise med mormor