lørdag

Brun kagedej til julefigurer

Julefigurer af brunkagedej, pyntet med forskellig farvet glasur.
Dejen kan anvendes til brune kager, men må så rulles noget tyndere ud end til julefigurer. En meget gammel opskrift på kagedej til brune kager.

En opgave børnene med fordel kan deltage i.

BRUN KAGEDEJ TIL JULEFIGURER

3 dl sirup
1 1/4 dl melis
2 tsk. kanel
1 1/2 tsk. ingefær
1 1/2 tsk. nelliker
200 g smør eller mgr.
2 æg
1 kg hvedemel
1 strøget barneskf. natron

Sirup og krydderier koges op under stadig omrøring. Tag det af ilden og når det er afkølet, irøres smør, æg, mel og natron. Muligvis skal alt melet ikke anvendes, dejen må ikke blive for fast. Den gennemarbejdes på bagebordet,, stilles koldt mindst 1 time og er nu parat til at rulle ud.
Kniber det med at rulle dejen ud, hjælper det, hvis den rulles ud på et med mel strøet linnedstykke og med en kagerulle, der er forsynet med en strømpe.
Stik kagefigurerne ud og læg dem på en plade med bagepapir.
Kagerne bages med i ovnen ved 200 grader. Når de er afkølet, pyntes de med forskellig farvet flormelis, udrørt i lunken vand.

Spise med Mormor